default image default image default image

Mooi papier

Als er één leverancier is die weet hoe ze mooi gekleurd papier, karton en enveloppen moeten aanbieden, dan is het GF Smith wel. Dit bedrijf is al meer dan 100 jaar bezig met bijzondere papiersoorten (zie Colorplan). Alles is erop ingesteld om te voldoen aan de eisen van grafisch vormgevers en opdrachtgevers.

Gmund (Duitsland), gespecialiseerd in hoogwaardig fijnpapier en karton met nadruk op traditie, ecologie en innovatie. PaperBack, een Engels bedrijf dat zich richt op gerecycled papier, mooi gerecycled papier. Cairn bijvoorbeeld, een 100% gerecycled papier met subtiele neutrale kleuren en voel- en zichtbare vezelstructuur.

Kan Alles?

Voor een echt Letterpress effect gebruik je letters, lijnen en subtiele vormen. Grotere vlakken leveren als indruk een minder mooi effect op.
Daarnaast zijn grotere, effen kleur-
vlakken lastig op gelijke dekking te houden, soms schijnt het papier door het kleurvlak heen. Dat geeft een beetje een afgesleten effect.

Dat kan heel mooi zijn, maar niet altijd gewenst. Letterpress is erg geschikt voor drukwerk in één of twee kleuren.
Door de transparante inkt die bij Letterpress wordt gebruikt, kan de papierkleur een beetje door de inkt gaat schijnen. Dat is minder zichtbaar wanneer donkere inkt op licht papier wordt gedrukt.

default image default image default image
default image default image default image

Wanneer lichte inkt op donker papier wordt gedrukt, kan de papierkleur een beetje gaan doorschijnen, folie- of zeefdruk is dan een optie. Naast de gewone inkten behoren Metallic en Fluor inkten ook tot de mogelijkheden. Meer kleuren zijn mogelijk, maar iedere kleur heeft zijn eigen drukgang en dat komt tot uiting in de kosten.

informatie

Letterpress is niet te vergelijken met offsetdruk of digitale print, niet in prijs, maar ook niet in kwaliteit.
Iedere kleur wordt met de hand op hoogwaardig papier gedrukt.
Voor meer informatie over de mogelijkheden en beperkingen van Letterpress: info@zandwerk.nl