Stee in Stad21 03 13

Jarenlang fiets ik ’s ochtends langs een pand waar achter een raam dit affiche hangt. Na al die tijd vind ik hem nog steeds mooi. Fris, (typo-)grafisch, eenvoudig, duidelijk en met een knipoog. Toch maar eens uitzoeken waar ‘Stee in Stad’ over gaat.

Stee in Stad is overnachten in de wijk. In drie bovenwoningen in de Groningse Korrewegwijk zijn negen kamers op een bijzondere manier ingericht. Geen één kamer is hetzelfde. Leer Groningen kennen vanuit een ander perspectief of logeer gewoon lekker dichtbij vrienden in de wijk. Ervaar de stad op een andere manier en wordt voor even wijkbewoner

De Nieuw-Indische buurt is in 1928 onderdeel van het uitbreidingsplan van de dienst Gemeente Werken in samenwerking met architect H.P.Berlage. Een flink deel van de buurt is voor de Tweede Wereldoorlog gebouwd. Het naoorlogse deel heeft door de woningnood een hogere woningdichtheid gekregen. Er zijn voornamelijk identieke portiekflats en boven/benedenwoningen gebouwd. Er omheen staan een groene ligusterhagen zodat auto’s niet zichtbaar waren. De Korrewegwijk is een krachtwijk in ontwikkeling. Er is een wijkactieplan Korrewegwijk opgesteld door alle betrokken partijen, van bewoners tot gemeente.

Stee in Stad
http://www.hollanddoc.nl